tirsdag 15. april 2014

God gammeldags og saftig påskekake

Før jeg tar påskeferie fra jobb 
Fikk jeg lyst til å lage en påskekake på jobb.
Som sagt så gjort.
Å det i en fei.


300g romtemperert smør
3 dl sukker
5 egg
1 appelsin
1,5 ts bakepulver
5-6 dl hvetemel

Til dynking:
Saft av 1-2 appelsiner

Glassur:
Saft av 1 appelsin
og litt raspet skall til pynt
Melis til passelig konsistens

Slik gjør du:
Pisk sukker og smør hvitt mens du tar saften fra appelsinene.
Rør inn eggene litt etter litt, slik at det ikke skiller seg.
Tillsett saft og raspet skall fra 1 appelsin.
Rør inn bakepulver og hvetemel.

Røren haes i en godt smurt springform ca 24.
Stekes lavt i ovnen på 175grader i litt under en time.

Når du tar kaken ut av ovnen lager du hull og dynker kaken med 1-2 appelsiner. 
Dette er det som gjør kaken saftig.
La den avkjøle litt før du har på glassuren.

Godt til kaffeslaberas nå i påsken.

Monica









Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...