mmm deilig knasende sprøtt knekkebrød lager du hjemme på 1-2-3.
Er det noe sunnere?
Ja jeg liker å tro det. Og som ei venninne sa her om dagen... "bli da så lei av der knekkebrøe du får kjøpt!"
Så liker du litt frø og grove knekkebrød, så må du prøve denne oppskriften.
Så enkelt!
1 dl kruskalkli eller havrekli
3,5 dl havregryn
3 dl rug eller hvete grov
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
2 dl solsikkefrø
1 ts salt
7 dl vann
Bland sammen det tørre og rør inn vannet.
Bre deigen utover med en slikkepott på 2-3 bakepapirkledde langpanner. Ikke for tykt da blir de myke og det vil vi ikke ha.
Sett de da i ovnen på 180 grader. Blir best med varmluft.
De stekes nå i 45 minutter, men åpne døren ett par tre ganger for å slippe ut damp.
Etter 45 minutter tar du platene ut. Demp varmen på ovnen til 100 grader og skjær nå opp knekkebrødene i passende størrelser med en pizzakniv.
Sett knekkebrødene i ovnen igjen i ca 1 time til de er sprøe.
Avkjøles og legges i boks.
For deg som ikke har prøvd dette før - nyt dem!
Monica
3 kommentarer:
Hjemmelagde knekkebrød er heeeeerlig!
God lørdagskveld til deg!
Ja, det er deilig med hjemmelagde knekkebrød :-) Ha en flott lørdagskveld. :-)
Heisann:)
Super oppskrift på knekkebrød, og så enkelt da...selv far kan klare det:))
Ønsker deg en knekkende fin høstuke:)
Klem Marianne
Legg inn en kommentar