Før jeg tar påskeferie fra jobb
Fikk jeg lyst til å lage en påskekake på jobb.
Som sagt så gjort.
Å det i en fei.
300g romtemperert smør
3 dl sukker
5 egg
1 appelsin
1,5 ts bakepulver
5-6 dl hvetemel
Til dynking:
Saft av 1-2 appelsiner
Glassur:
Saft av 1 appelsin
og litt raspet skall til pynt
Melis til passelig konsistens
Slik gjør du:
Pisk sukker og smør hvitt mens du tar saften fra appelsinene.
Rør inn eggene litt etter litt, slik at det ikke skiller seg.
Tillsett saft og raspet skall fra 1 appelsin.
Rør inn bakepulver og hvetemel.
Røren haes i en godt smurt springform ca 24.
Stekes lavt i ovnen på 175grader i litt under en time.
Når du tar kaken ut av ovnen lager du hull og dynker kaken med 1-2 appelsiner.
Dette er det som gjør kaken saftig.
La den avkjøle litt før du har på glassuren.
Godt til kaffeslaberas nå i påsken.
Monica
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar