søndag 14. november 2010

SELBUVOTT OG HISTORIEJa nå er uken straks over og det er også arbeidet mitt med disse selbuvottene. Jeg har slitt litt med disse vottene. Å det er ikke første gangen jeg prøver meg på ett par selbuvotter nemmelig. Neida! Gang på gang har jeg passert rangbåndet og startet på tommeløkingen. Å hver eneste gang må jeg stoppe der - for jeg har rett å slett ikke skjønt det! Så denne gangen tok jeg afære - dro til damen på håndarbeidsboden og fikk veiledning. Etter å ha (liksom) skjønt det, drar jeg hjem og må rekke opp flere ganger. Ja jeg hadde sikkert strikka ett par på den tiden jeg brukte på å rekke opp. Men når man har litt ståpåvilje - så får man det til!
Uken har vært som vanlig, dagene fylt med husarbeid og håndarbeid å litt jobb. Mye god kos med hundene og noen korte lufteturer har det blitt.
 

Å det minner meg foresten på - hvorfor i alle dager skal kommunen spare penger på å ikke ha gatelys? Spare seg til fant da eller? Det er jo delvis livfarlig å gå i stappmørke på glatte ujevne veier. Det blir mørkt allerede i 5tia her - å jeg må si jeg synes det er fryktelig irriterende!

Hopper litt i temaene her, men det er vel bare greit det. Sånn går det når man er litt distrè...
Tenkte jeg skulle si litt om selbuvotten.
Selburosen er antakelig det meste brukte strikkemønsteret i  Norge og også brukt utenfor landets grenser som symbol på Norge og norsk folkekuns. 
Marit Guldsetbrua Mestad (født 1841) fra Selbu har fått tilnavnet «mor til selbustrikkingen» fordi hun skal ha vært den første som leverte votter med selburoser til Husfliden i Trondheim i 1897. Og som navnet sier kommer jo denne rosen fra Trøndelag.
Jeg synes personlig at foruten Mariusmønstret at dette er det Norskeste og peneste strikkemønstre. Å jeg elsker disse tykke gode vottene og sokkene.
Som dere ser hopper jeg ikke bare i tema, men også i håndarbeid. For å ha litt varriasjon har jeg flere ulike håndarbeid. Jeg har nå akkurat starta på ett mellomverk til mine fremtidige julegardiner. Å jeg broderer litt og for ikke å glemme Mariussokkene. Disse er jeg nå litt lei av, så jeg trenger litt variasjon for å holde motivasjonen oppe.
Nå kommer en ny uke, med flere Mariussokker.

 Bli gjerne med på min giveaway...trykk her.
Photobucket

4 kommentarer:

Almas Hus sa...

Nydelige votter du hadde strikka! Så gøy å få det til, har enda ikke våget meg på slike...
Ønsker deg ei fin kommende uke.
Hilsen fra Almashus

Anonym sa...

Hei hei :) Kjempeflotte votter :) Jeg har mailet deg oppskriften på hjerteblonden :) Har du fått den?

Klem fra Nina

Monica Morpheus sa...

Ja TUUUSEN takk Nina. Jeg må få skrevet de ut, så kan det hende de passer bedre til mine julegardiner.
Arti!
Monica

Littshabby littslitt og baremitt. blogspot.com/ sa...

Jeg er så fasinert over hva andre klarer - du er flink du! De var råfine, de selbuvottene!! Ha en fin uke, klem cecilie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...